GRIJSTINTEN OM LITECOIN EN BITCOIN CASH TRUSTS AAN TE BIEDEN

De Amerikaanse digitale vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) het groene licht gekregen om door te gaan met de eerste beursgenoteerde effecten in de VS op basis van Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH).

De aandelen in de twee trusts worden sinds maart 2018 via private plaatsing aangeboden aan geaccrediteerde beleggers en zullen beginnen te handelen onder de tickersymbolen LTCN en BCHG op de meer toegankelijke Over the Counter (OTC) markten zodra ze in aanmerking komen via het afwikkelingsproces van de Depository Trust Company (DTC).

Geen aankoop of opslag

Voor investeerders en handelaars in de traditionele markten bieden deze trusts blootstelling aan prijsbewegingen van Litecoin en Bitcoin Up Cash zonder dat ze de digitale activa direct hoeven te kopen of op te slaan.

Volgens Grayscale waren er vorige maand 2.725.300 uitstaande aandelen van BCHG en „…elk aandeel vertegenwoordigde het eigendom van 0,00943312 Bitcoin Cash.“ Voor LTCN waren er 509.400 uitstaande aandelen waarbij „…elk aandeel eigendom van 0,09433120 Litecoin vertegenwoordigde.“

Grayscale, die meer dan $4,1 miljard aan vermogen onder beheer heeft, heeft al vier andere trusts beschikbaar via de OTC-markt, namelijk Bitcoin Trust (GBTC), Ethereum Trust (ETHE), Ethereum Classic Trust (ETCG), en een Digital Large Cap Fund (GDLC) dat de bovenste 70% van de digitale valutamarkt dekt, te oordelen naar de omvang van de marktkapitalisatie.

Daarnaast biedt het bedrijf andere mogelijkheden voor geaccrediteerde beleggers om de prijsbewegingen in Horizen (ZEN), Stellar Lumens (XLM), XRP en Zcash (ZEC) te volgen.

Grayscale’s meest recente kwartaaloverzicht laat zien dat ze sterke steun hebben van institutionele beleggers, met name hedgefondsen, wat heeft geleid tot een gemiddelde wekelijkse investering in alle beursgenoteerde producten van het bedrijf van $69,7 miljoen.