Även 2021 blir det viktigt att övervaka de 15 rikaste

Även 2021 blir det viktigt att övervaka de 15 rikaste Bitcoin-adresserna

Bitcoin har vuxit otroligt 2020: även 2021 kommer det dock att vara viktigt att följa rörelserna från de 15 största BTC-adresserna

Transparens är en av de mest intressanta aspekterna av kryptovalutor, liksom en av de egenskaper som mest lockade de första anhängarna av Bitcoin (BTC). Blockchain-tekniken gör all information som är Bitcoin Pro associerad med driften av nätverket tillgänglig för alla: adresser, transaktioner, betalda avgifter och andra detaljer relaterade till användningen av multisig och SegWit.

De 15 rikaste Bitcoin-adresserna har alltid varit i centrum av flera skäl. Vissa kryptoforskare skannar rutinmässigt de största adresserna på jakt efter spår som Bitcoin-skaparen, Satoshi Nakamoto, har lämnat. Andra studerar data för att spåra valmanövrer och förutsäga marknadsmanipulationer som kan leda till svängningar i Bitcoin-priset.

Dessa adresser har till och med uppmärksammats av myndigheter, såsom US Internal Revenue Service och Department of the Treasury.

Och faktiskt har hela företag bildats som specialiserat sig på att få ytterligare information om krypto-adresser: det är ingen hemlighet att USA: s Internal Revenue Service har ingått avtal med Chainalysis och Integra FEC, två företag som är specialiserade på att spåra kryptotransaktioner.

Mer nyligen, under ledning av sekreterare Steven Mnuchin, överväger finansdepartementet huruvida det är nödvändigt att införa ytterligare regler för plånböcker med egen värd: om de godkänns skulle dessa förändringar ytterligare understryka vikten av integritet för kryptomarknadsaktörer. .

En adress motsvarar inte alltid ett enda ämne

Som tabellen visar visar de 15 bästa adresserna 1,07 miljoner BTC, eller 5,7% av det totala utbudet. Vid den nuvarande prisnivån på cirka 30 000 dollar är det mer än 30 miljarder dollar. Även om detta utan tvekan är en stor mängd Bitcoin är det värt att notera att den sammanlagda volymen BTC som handlas på platsbörser överstiger 5 miljarder dollar per dag.

Det första insättningsdatumet för en adress betyder inte att personen som äger den köpte sina första mynt den dagen. BTC kan ha skickats från en annan adress som tillhör samma person. Därför visar datumen som visar hur de första medlen skickades till elva adresser från och med 2018 inte att innehavarna av dessa adresser är nya för branschen.

Det bör också noteras att ingen av de 15 viktigaste adresserna tros vara Satoshis arv. Forskare Sergio Lerner visade att blocken extraherade från Nakamoto innehåller unika mönster som kallas „Patoshi-mönster“. Medan de utvinnda BTC: erna aldrig flyttades tilldelades de inte en enda adress.

De 100 bästa adresserna har 15,7% av det totala utbudet, vilket är imponerande jämfört med distributionsnivån på traditionella marknader. Till exempel har de 20 bästa fonderna som äger PayPal-aktier tillsammans 19,7% av det totala utbudet.

Fem av de 15 största adresserna tillhör olika börser, vilket indikerar att den skenbara koncentrationen inte kan tillskrivas valar. Dessutom tenderar vissa enheter att samla BTC för många kunder i plånböcker fördelade på flera adresser med stora summor.